ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Η καλλιέργεια σταφυλιών εμφανίζεται στην Κρήτη από την αρχαιότητα, ακόμη και στις πιο απότομες περιοχές του νησιού. Οι κρητικές ποικιλίες σταφυλιών τοποθετούνται και καλλιεργούνται με αντίστοιχες μεθόδους ανάλογα με το είδος του εδάφους που τοποθετούνται. Ο Πέτασσος σας οδηγεί στην πιο σημαντική περιοχή αμπελουργίας του Ηρακλείου και σας παρουσιάζει τα κρητικά αμπέλια και κρασιά

Ένα ποτήρι κρασί οφείλει την ύπαρξή του και την ποιότητά του στο έδαφος, το κλίμα, καθώς και στα πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, ενός ολόκληρου έτους. Κάθε εποχή απαιτεί διαφορετικές γεωργικές δραστηριότητες και φροντίδα όσον αφορά το αμπέλι για να εξαχθεί η κατάλληλη ποιότητα σταφυλιού και οίνου.

Κατά τη διάρκεια της 4άωρης περιήγησης, θα επισκεφθείτε τη σημαντικότερη αμπελουργική περιοχή του Ηρακλείου, θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια του χωριού Χουδέτσι και στους λοφώδεις αμπελώνες του. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού η γευσιγνωσία των κρασιών της Κρήτης αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή αυτής της περιήγησης.

Διάρκεια: 1 ημέρα: 9.30 – 13.30
2 άτομα 135€
3-5άτομα 95
6-8άτομα 65
9-12άτομα 55