ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Η καλλιέργεια σταφυλιών εμφανίζεται στην Κρήτη από την αρχαιότητα, ακόμη και στις πιο απότομες περιοχές του νησιού. Οι κρητικές ποικιλίες σταφυλιών τοποθετούνται και καλλιεργούνται με αντίστοιχες μεθόδους ανάλογα με το είδος του εδάφους που τοποθετούνται. Ο Πέτασσος σας οδηγεί στην πιο σημαντική περιοχή αμπελουργίας του Ηρακλείου και σας παρουσιάζει τα κρητικά αμπέλια και κρασιά

Ένα ποτήρι κρασί οφείλει την ύπαρξή του και την ποιότητά του στο έδαφος, το κλίμα, καθώς και στα πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, ενός ολόκληρου έτους. Κάθε εποχή απαιτεί διαφορετικές γεωργικές δραστηριότητες και φροντίδα όσον αφορά το αμπέλι για να εξαχθεί η κατάλληλη ποιότητα σταφυλιού και οίνου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σημαντικότερη αμπελουργική περιοχή του Ηρακλείου, να περπατήσετε στα στενά δρομάκια του χωριού Χουδέτσι και στους λοφώδεις αμπελώνες του. Στην περιοχή υπάρχουν οι "δρόμοι του κρασιού" με πολλά επισκέψιμα οινοποιία. Θα χαρούμε να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, απλά ρωτήστε μας.